• bloemenweide 15 juli 17 - 17
 • bloemenweide 15 juli 17 - 9
 • bloemenweide 15 juli 17 - 14

Prachtige bloemenweide voor insecten en vlinders

UDDEL - Wie over de Garderenseweg in Uddel rijdt met de auto, fietst of wandelt, ziet daar tegenover De Bleeke Hoeve, in het weiland een veld met bloemen prachtig in bloei staan. Dit grote veldboeket is een prachtig kleurrijk gezicht met haar grote variatie aan bloemen.

Deze grond behoort toe aan het Kroondomein en het is ook ingezaaid door het Kroondomein. Dit hebben ze op meer locaties zo gedaan met als doel hun (te schrale) graslandpercelen, die ze van het Kroondomein zelf beheren, interessanter te maken voor insecten en vlinders en voor alle andere organismen die daar ook van profiteren. Dus in z'n algemeen voor de verbetering van de natuurfunctie.

Het Kroondomein doet dit incidenteel en beperkt met het doel dat een aantal van die bloemen zich de volgende jaren spontaan verspreiden over grotere oppervlaktes op de rest van deze te eenvormige schrale graslandpercelen.

 

Totaal beheert het Kroondomein hier meer dan 100 hectare van!

1 Reacties


 1. Willy Erkens
  18 juli 2017
  prachtige actie voor onze bijen. WIE VOLGT ?????????

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203