• uitje 16 mei 18 - 19
  • uitje 16 mei 18 - 9
  • uitje 16 mei 18 - 16

Prachtige dag voor Uddelse ouderen

UDDEL   -   Het Voorjaarsreisje van de Uddelse Ouderen  kan zeer geslaagd genoemd worden. De enthousiaste reacties achteraf maakten dat wel duidelijk. De reis voerde naar Tilburg, naar een farm waar struisvogels gehouden worden. Het reisdoel was een verrassing en menigeen dacht eerst: waar komen we terecht? Maar eenmaal binnen werd dat al snel duidelijk. Het interessante filmpje over deze bijzondere dieren en hun leefwereld maakte alles duidelijk. En het bezoekje in de buitenverblijven was ronduit verrassend. Even door het winkeltje hoorde erbij hoewel de artikelen die van het leer en de eieren gemaakt worden niet goedkoop zijn. Net als het vlees trouwens, maar dat heeft niemand meegenomen gezien de reis. De koffie met eierkoek van struisvogelei ging erin als koek zogezegd.

Het diner in De Moer smaakte voortreffelijk en de reis ging verder naar Dussen waar de groep werd onthaald door een olijke klompenmaker die het ambacht nog echt uitvoert en een demonstratie gaf op zijn 100-jaar oude machines. Een echte spreker die met grappen en anekdotes zijn klompenverhaal aan de man wist te brengen. Ook hier was een erg leuk winkeltje en menig paar klompen en andere snuisterijtjes reisden mee naar Uddel.

Bij terugkomst was in Het Blanke Schot de tafel gedekt met een heerlijke broodmaaltijd.

tekst en foto's: Geurtje van den Hoek - Vermeer

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203