• DSC_0023[1]
  • DSC_0026[1]
  • DSC_0037[1]

Prachtige uitvoering Plankenkoorts

UDDEL    -    Vrijdagavond 30 januari was het eerste van drie optredens van toneelgroep Plankenkoorts uit Uddel in Het Blanke Schot. Ze hadden een prachtig toneelstuk ingestudeerd met als titel Opa @pestaartje punt nl. De heer Henk van Wandelen, prachtig vertolkt door Dick Davelaar,  verhuist naar een verzorgingstehuis 'Huize Avondrood'. Daar aangekomen krijgt hij te maken met de regels van het huis, of liever gezegd de wetten van de directrice juffrouw Kudelstaart. Henk heeft een schilderij de 'Madonna in 't Groen' dat hij ophangt in zijn kamer. Dit vindt de directrice niet goed, zij laat het verwijderen. Henk van Wandelen en zijn schilderij zorgen voor veel rumoer in het anders zo saaie en rustige 'Huize Avondrood'. Het personeel is blij met Henk, die zorgt voor leven in de brouwerij. Maar het schilderij blijkt veel geld waard te zijn en zijn schoonzoon, een arrogante gluiperige kwibus, spant samen met de directrice om het schilderij, dat inmiddels spoorloos is verdwenen, te vinden en er dan een financieel slaatje uit te slaan. Maar Henk van Wandelen zit dan wel in een verzorgingstehuis, maar hij is niet van gisteren en spant samen met de Max, technische man van het verzorgingstehuis. Dan is er ook nog de bovenbuurman met zijn trouwe hond Fikkie.

De spelers van toneelgroep Plankenkoorts hebben de aanwezigen in de zaal laten genieten van hun prachtige spel. Er werd veel gelachen, men werd meegenomen in het stuk en voor je wist was het al afgelopen.

Voor hen die nog geen plannen hebben, er is nog één optreden van toneelgroep Plankenkoorts, op zaterdag 7 februari a.s., het is zeer de moeite waard om er naar toe te gaan.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203