• SOS events

Samenwerking SOS events en doehetzelfnotaris

UDDEL/AMSTERDAM   -  Een evenementenbureau dat samenwerkt met een notaris. Niet direct een samenwerking die je zou verwachten, zegt Erik Kroon openhartig als eerste reactie. “Maar toch is het een heel logische. Ik sliep dankzij Prinsjesdag dit jaar twee nachten heel slecht” vertelt Erik Kroon, eigenaar van SOS Events. “De overheid maakte die dag namelijk bekend dat de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari wordt ingesteld. De bedrijfsuitjes zullen daardoor minder worden geboekt, met wederom gevolgen voor mijn bedrijf”, aldus Kroon.

“Na de crisis is dit wederom slecht voor de branche en slecht voor mijn bedrijf. Ik heb daarom direct uitgezocht wat niet onder de WKR valt. Dat waren toch meer mogelijkheden dan ik in eerste instantie had verwacht. Zo valt extern vergaderen niet onder de WKR,  en wordt er in de baas zijn tijd iets aan teambuilding ondernomen dan ontkom je ook aan de regeling.” Ook trainingen en relatiedagen, activiteiten die Kroon met zijn bedrijf veel verzorgt, vallen er niet onder.

Waar Kroon niet onderuit kwam was het bedrijfsuitje. “De activiteiten als beloning voor het personeel vallen wel degelijk onder de WKR. Natuurlijk mag de werkgever hiervoor een bijdrage doen, maar hij wil dit uiteraard graag binnen de 1,2% van het brutosalaris houden.”

De oplossing voor deze laatste categorie is het oprichten van een personeelsvereniging (PV). Bijna een kwart van de klanten van SOS Events heeft een PV. Ieder  lid en de werkgever betalen elke maand een kleine bijdrage waardoor activiteiten met elkaar ondernomen kunnen worden.

Erik Kroon zocht contact met de grootste speler op de online notarismarkt, Pablo van Klinken van doehetzelfnotaris.nl, voor een gezamenlijk concept. Via doehetzelfnotaris.nl, kunnen bedrijven die nog geen personeelsvereniging hebben, binnen een paar klikken een vereniging oprichten.  De doehetzelfnotaris.nl is al de goedkoopste van Nederland, maar door deze unieke samenwerking met www.bedrijfsfeest.nl gaat er nog eens 50% van de kosten af door een korting op het volgende bedrijfsuitje. “Een unieke actie!” aldus van Klinken.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203