• foto puntuit 5 juli 2018 -2
 • foto puntuit 5 juli 2018

Scholieren Uddel voetballen voor weeskinderen Malawi

UDDEL   -   De leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Uddel hebben zich het afgelopen schooljaar ingezet voor weeskinderen in Malawi.

In alle klassen hebben de leerlingen het hele schooljaar zendingsgeld opgehaald. Daarnaast heeft de zendingscommissie van havo/lyceum op 24 mei een lessenmarathon georganiseerd waaraan 140 leerlingen aan meededen.

Ook zijn er diverse verkoopacties geweest en is er drie keer een voetbaltoernooi georganiseerd. Dit heeft er in geresulteerd dat stichting Stéphanos en stichting Timotheos beiden een cheque van 5125 euro in ontvangst mochten nemen. Een prachtig bedrag.

En als kers op de taart mochten twee vertegenwoordigers van veldwerkers Willemien van de Ridder (Malawi) en Anneke van Asselt (Zambia) -beiden afkomstig uit Uddel- ook nog een cheque van 1500 euro per persoon in ontvangst nemen.

De totale opbrengst van deze actie kwam hiermee uit op 13.250 euro. 

Bron: www.puntuit.nl

facebookpagina

 

1 Reacties


 1. Name A.v.d.Kolk
  07 juli 2018
  Prachtig resultaat vooral omdat dit door jongeren is gedaan , het mooiste dat voetbal hier toe heeft bijgedragen kun je toch zien dat voetbal nuttig is. dit kan ook in clubverband en dan volgend jaar nog meer opbrengsten. r

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203