• boerenlanddag 2016 - 60
 • boerenlanddag 2016 - 15
 • boerenlanddag 2016 - 14

Sfeervolle en gezellig Boerenlanddag

MEERVELD / UDDEL    -    Zaterdag 13 augustus was het Boerenlanddag in Meerveld bij 't Vossegat. Het was de eerste keer dat deze dag bij 't Vossegat werd gehouden. De bezoekers werden teruggeplaatst in de tijd van het vroegere boerenleven. De locatie waar de Boerenlanddag werd gehouden was dan ook bijzonder te noemen. Herberg 't Vossegat is dan ook gevestigd in een eeuwenoude T-boerderij in Meerveld. Deze boerderij al vanaf 1600 in het bezit van de familie Versteeg. Was het vroeger een herberg, deze functie is rond 1920 beëindigd. Maar heeft weer de functie van herberg gekregen in 2012.

Op de Boerenlanddag, georganiseerd door Herberg 't Vossengat in samenwerking met Oldtimerclub De Heideploffers,  was genoeg te beleven voor jong en oud. Er werden demonstratie gegeven van maaien, dorsen en oogsten. Er kon een rondrit gemaakt worden in een kar achter de trekker. De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel was ook aanwezig en liet o.a. zien het vlechten van bijenkorven. De Oldtimerclub De Heideploffers waren natuurlijk aanwezig met een groot aantal oude trekkers, die veel belangstelling hadden van jong en oud. Met name de jonge kinderen genoten als ze op zo'n oldtimer achter het stuur mochten zitten.

De dag werd afgesloten met een muzikale avond. De organisatie kijkt tevreden terug op een mooie, gezellige en sfeervolle Boerenlanddag.

1 Reacties


 1. Aloe Vera & Swipe Diny Nijsink
  14 augustus 2016
  We waren 3 keer in Garderen en de 1e keer dus hier op de Boerenlanddag .Er was voor jong en oud,vroeger en nu. Voor herhaling vatbaar en genoten van de fijne dag.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203