• uddel dec 16 - 2
 • uddel dec 16 - 1

Sinterklaas met de benenwagen in Uddel

UDDEL    -    Zaterdag 3 december was er 'hoog bezoek' in Uddel. Sinterklaas was met zijn Pieten naar het 'mooiste' dorp van de Veluwe gekomen. Wie dacht dat Sinterklaas zijn paard had meegebracht had het mis. Waarom hij zijn schimmel niet bij zich had is niet bekend. Hij rijdt met zijn paard over daken en dan denk je dat paard kan misschien vliegen, dan kan de vogelgriep een rol spelen. Ja, een ander vervoermiddel had de Sint ook niet bij zich. Er zat dus niets anders op dan met de 'benenwagen' achter de muziek aan door Uddel. En dat op die leeftijd, een hele prestatie.

Muziekvereniging Juliana liet vrolijke sinterklaasliedjes horen tijdens de rondgang door Uddel, met achter hen aan dus Sinterklaas met zijn Pieten en vele kinderen met hun vaders en moeders. In de Essenkamp werd een kort bezoekje gebracht bij Philadelphia, wat zeer op prijs werd gesteld. Hierna ging de tocht weer verder en ging men terug naar Het Blanke Schot waar het sinterklaasfeest kon beginnen.

Zo'n negentig kinderen hadden zich opgegeven voor het feest, een vergelijkbaar aantal met vorig jaar. Voor sommigen van de kleintjes was het geen feest om bij Sinterklaas op schoot te zitten en lieten dat ook luidkeels horen. Voor al die kinderen had Sinterklaas een cadeautje meegebracht en ze mochten ieder persoonlijk het cadeautje bij Sinterklaas op komen halen. Het was weer een gezellig Sinterklaasfeest. De Sinterklaascommissie in Uddel verdient een pluim.

Filmpje 1

Filmpje 2

3 Reacties


 1. Sinterklaas
  04 december 2016
  Dag meneer Vos, Mijn complimenten voor de prachtige foto's en de tekst die u op uddel.info hebt gezet. We gaan ze dit voorjaar in Spanje zeker nog eens rustig bekijken. Mooi souvenir om mee te nemen uit het prachtige Uddel. Met vriendelijke groet, Sinterklaas
  • Name
   04 december 2016
   Bedankt, en goeie reis noar huus, Sinterkloas. Tot volgend joar dan mer weer.
  • Name
   07 december 2016
   sinterklaas is nep en gaat heel niet naar spanje maar naar zijn woning in uddel

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203