• tv kok - 1
  • tv kok - 2

TV Kok kreeg les bij De Vierkante Korf in Uddel

UDDEL    -    Wie wel eens naar het programma BinnensteBuiten kijkt op NPO 2 kent ongetwijfeld de kok Ramon Brugman. Deze bekende TV kok komt op 25 januari 2019 met een documantaire over Nederlandse honingbijen die het moeilijk hebben de laatste tijd. De documantaire is te zien bij de KRO/NCRV op NPO 2.

Ramon Brugman is zelf imker en maakt Veluwse heidehoning. Om kennis op te doen heeft hij een cursus gevolgd bij de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel. Brugman heeft nu zelf een bijenvolk en ontdekt steeds meer hoe mooi die bijenwereld is. In de documantaire wordt hij gevolgd op zijn zoektocht naar honing. Hij praat met verschillende bijendeskundigen. Aan de televisiekijkers probeer Brugman uit te leggen waarom bijen belangrijk zijn en wat mensen kunnen doen voor ze.

Het belooft een interessante documantaire te worden, niet alleen voor bijenhouders, maar iedereen die het belangrijk vinden dat er bijen zijn en vinden dat ze beschermt moeten worden.

 

Bron: De Stentor

Foto: Els Hoksbergen / KRO/NCRV

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203