• einde kerstvieringen

Uddels Belang stopt organiseren kerstvieringen in Het Blanke Schot

UDDEL   -   De Vereniging Uddels Belang stopt met een negentig jaar lange traditie in Uddel. 

Hieronder geeft het bestuur van Uddels Belang uitleg wat hen tot dit besluit heeft gebracht.

Kerstfeest Uddels Belang

Sinds de oprichting van Uddels Belang, ruim 90 jaar geleden, heeft ze een Kerstfeest verzorgd voor de inwoners van Uddel.

Dit kerstfeest is ontstaan op initiatief van toenmalige koningin Wilhelmina, omdat er in Uddel geen festiviteiten werden georganiseerd. Jarenlang is dit een heel leuke en gezellige avond geweest voor de Uddelse bevolking. Vele jaren is hieraan medewerking verleend door muziekvereniging Juliana, Uddelse predikanten en/of schoolmeesters, inwoners van Uddel en het voormalige koor Con Amore.

Sedert een tiental jaren zien we het bezoekersaantal teruglopen van dit kerstfeest. Uddels Belang heeft in overleg met betrokkenen diverse veranderingen doorgevoerd om het geheel attractiever te maken, maar helaas zonder succes. De tanende belangstelling en toegenomen kosten hebben het bestuur van Uddels Belang tot de conclusie gebracht om geen kerstfeest meer te organiseren. We willen vanaf deze plaats alle betrokkenen en medeorganisatoren hartelijk bedanken voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Bestuur Uddels Belang

 

 

2 Reacties


 1. janny vermeer
  17 mei 2018

  UBetreurenswaardig Kan toch niet.

 2. Name
  17 mei 2018

  als ik terug denk aan myn kinder jaren in Uddel dan denk ik over het Kerstfeelst welk gehouden werd in de Barak jaren 1945-1952, we namen ons kroesje mee en zaten dan te luisteren naar een verhaal dat gelezen werd door zuster Voorst of Mvr. Spek. het kerst verhaal en we zongen ook kerst liederen. Chocolade melk kregen we terwyl we naar de kaarsjes keken die light gaven van de grote kerstboom. Tot slot een sinaasappel kregen we mee naar huis. Wat was alles toen toch echt Kerst achtig. Toch allemaal mooie herinneringen voor de gene die dit hebben mee gemaakt. Jammer dat dit verleden tyd is . Ik kan me voorstellen dat zoiets als toen niet meer is want de tyden zyn veranderd. Hopelyk blyft het echte Kerst toch bestaan in dee gemeente Uddel. Jesus geboorte is voor ons allen een blyvende feestdag.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203