• volkslied

Uddels volkslied zelfs bekend in Nijkerk

UDDEL    -    Zaterdag 14 oktober was er een wedstrijd tussen de Prins Bernhard VR1 en Sparta Nijkerk VR1. Op Nijkerk Nieuws.nl staat er een mooi verslag met een verwijzing naar het Uddelse volkslied.

Hieronder een gedeelte van dat verslag:

Midden tussen veld en weide Ruim omzoomd door bos en zand Afgewisseld met wat heide Ligt een dorpje in ons land….

Zo begint het Uddels volkslied. En zo was het ook, het decor voor de wedstrijd Prins Bernhard VR1 – Sparta Nijkerk VR1. Op het vroege tijdstip van half 11 en met een lekker zonnetje erbij mochten deze 2 teams het tegen elkaar opnemen voor hun 3e competitiewedstrijd.

Het veld lag er goed bij. Het enige wat ontbrak waren duidelijke lijnen, maar zoals de 2e regel van het volkslied al aangaf hoeft de omzoming niet altijd een lijn te zijn.

aan het slot staat er:

Na de rust was het allemaal wat minder aantrekkelijk voor het publiek. Het werd nog wel 0-6 door opnieuw Kim Ruiter, die een prachtige pass van Lara van Roon mooi afrondde. Maar verder kwam het niet. Zo werd Prins Bernhard gespaard voor een nederlaag in de dubbele cijfers en sluiten we af met nog een regel uit het Uddelse volkslied:

Vele stormen kwamen voor Maar ons dorpje Uddel leefde door

Voor het hele verslag:

www.nijkerknieuws.nl

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203