• DSC_1511[1]
  • DSC_1513[1]
  • DSC_1616[1]

Uddelsekampweg - sloop laatste woningen

UDDEL   -   In de begin jaren '50 van de vorige eeuw zijn ze gebouwd, de eerste sociale woningbouw in Uddel. Woonden er de eerste jaren niet alleen inwoners uit Uddel in deze woningen, ook militairen en burgers die werkzaam waren bij defensie kwamen er te wonen. In de zestig jaar dat deze woningen er gestaan hebben, zijn er woningen bij die weinig doorstroming hebben gekend. Als jong gezin trok men in de woning en bleven ze bijna hun hele leven, met veel plezier, er wonen tot dat het niet meer kon en men verhuisde naar een kleinere woning, liefst wel in Uddel.

Zo is er weer een bladzijde omgeslagen in het boek van Uddel wat de woningbouw betreft.

De één zal misschien met weemoed terugdenken aan wat er allemaal is gepasseerd in die woningen en de ander zal misschien zeggen, 'ben blie dat die ouwe troep d'r af is'.

Nu maar zo gauw mogelijk beginnen met de vijf nieuwe woningen, de nieuwe bewoners staan de trappelen om er in te trekken.

Nu zestig jaar na de bouw komt de slopershamer en maakt deze 'eerste sociale woningbouw van Uddel' plaatst voor nieuwe woningen, die groter zijn en voldoen aan de eisen van de 21e eeuw.

Deze moet alles verwijderd zijn van de woningen, zodat de fa. Beelen kan beginnen met de sloop.

Weer is er een stukje geschiedenis verdwenen, maar maakt plaatst voor 'nieuwe geschiedenis'.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203