• buslijn 104 - 3

Veranderingen Openbaar Vervoer na 2020

APELDOORN / UDDEL   -   In Apeldoorn mag het busvervoer na 2020 niet in hoog tempo worden ingekrompen. Dat is het uitgangspunt van de gemeente Apeldoorn bij de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer is aan het veranderen van aard. De gemeente Apeldoorn heeft al vastgesteld dat het niet altijd meer logisch is om veel lijnen te hebben waarop bussen met een hoge frequentie hun vaste rondjes draaien. Het kan handiger en efficiënter zijn om met vervoer op afroep te gaan werken of met andere voertuigen dan grote bussen. De provincie Gelderland, die de aanbesteding van het openbaar vervoer verzorgt, wil ook meer inzetten maatwerk vanaf 2020. Apeldoorn ziet graag dat de provincie die verandering niet te snel door voert. De stadsbus in Apeldoorn staat hoog aangeschreven bij reizigers, zij geven het busvervoer in Apeldoorn hoge cijfers vergeleken met stadsvervoer in andere plaatsen. Dat moet je niet zomaar op zij zetten, bepleiten burgemeester en wethouders. Omdat een eenmaal opgeheven lijn niet zomaar terug kan komen.

Voor dorpen en het buitengebied vraagt de gemeente ook om zorgvuldigheid. Ze pleit er bij de provincie voor om in elk dorp en bij relevante bestemmingen in het buitengebied tenminste één bushalte in stand te houden.

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203