• regiotaxi apeldoorn

Veranderingen Regiotaxi

APELDOORN / UDDEL    -    In de zorg wordt het al ingevoerd, meer betalen of meer zelf laten doen. Dat gaat nu ook gebeuren in het personenvervoer in de gemeente Apeldoorn. De Regiotaxi en het leerlingenvervoer blijven wel bestaan.  En wilt u met de Regiotaxi reizen binnen de gemeente Apeldoorn dan blijft dat gesubsidieerd en dus goedkoper. Maar woont u in Uddel en u wilt met de Regiotaxi naar b.v. een plaats buiten de gemeentegrens, dan gaat u meer betalen voor een ritje met de Regiotaxi.

Apeldoorn gaat samen met Epe, Deventer, Brummen, Hattem, Heerde, Lochem, Zutphen en Voorst een eigen centrale maken en die gaat dan beoordelen wat voor vervoer de mensen nodig hebben. Het kan dan zo maar zijn dat als u altijd van de Regiotaxi gebruik hebt gemaakt dat u dan in de toekomst met het openbaar vervoer of zelfs met de fiets moet gaan.

Paul Blokhuis, wethouder van de gemeente Apeldoorn, ziet dat niet als een probleem. Het kan je als inwoner meer eigenwaarde geven vindt hij. Je kunt n.l. weer zelfstandig reizen.

De regels per gemeente kunnen verschillen, de gemeentes mogen hun grenzen zelf bepalen.  

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203