• DSC_0021a
  • DSC_0021c
  • DSC_0021b

VitalHealth overgenomen door Philips

Philips breidt eHealth-aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit door overname van VitalHealth

Acquisitie versterkt Philips’ positie als aanbieder van geïntegreerde eHealth-oplossingen om de zorg voor zowel patiënt als zorgverlener te verbeteren 

 

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. heeft vrijdag 8 december 2017 de overname bekendgemaakt van VitalHealth, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van eHealth-applicaties voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. VitalHealth stelt zorgverleners in staat om data-gedreven, gepersonaliseerde zorg te verlenen binnen én buiten zorginstellingen. De slimme eHealth-oplossingen die VitalHealth levert, geven mensen meer inzicht in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening, en stelt hen in staat om online met hun behandelaren en mantelzorgers te communiceren. Daarnaast maakt VitalHealth het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt, bijvoorbeeld in regionale zorgnetwerken. De toevoeging van VitalHealth’s oplossingen aan het Philips portfolio is een volgende stap voor Philips als aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen.

Betere samenwerking in zorgnetwerken belangrijk voor value-based healthcare

“Deze acquisitie helpt ons een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen te leveren waarmee data makkelijker door de patiënt en de verschillende zorgverleners kunnen worden gebruikt ten behoeve van betere zorg voor chronisch zieken”, aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux.  “We zijn er trots op dat VitalHealth onderdeel wordt van Philips. Deze overname zal ons helpen onze missie versneld te realiseren: een betere gezondheid voor miljoenen mensen over de hele wereld”, aldus Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth. 

Vanuit het hoofdkantoor van VitalHealth in Ede, kantoren in India, de VS en Uddel  worden producten en diensten ontwikkeld die worden gebruikt door ruim 100 zorgnetwerken in diverse landen waarmee op dit moment meer dan 130.000 zorgverleners en meer dan 6 miljoen patiënten ondersteund worden, onder andere in Nederland, België, de Verenigde Staten, India, China, Zweden en Duitsland. Het bedrijf is in 2006 opgericht door de Mayo Clinic (Verenigde Staten) en Noaber Foundation (Nederland) en heeft ongeveer 200 medewerkers. 

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203