• vliegroute 5

Vlieghoogte wordt ca. 2700 meter

UDDEL    -    Er vliegen straks geen vliegtuigen vanuit Lelystad op  1.800 meter over het noordelijk deel van de Veluwe. In plaats daarvan kunnen vliegtuigen langer gebundeld doorvliegen naar het zuiden en doorklimmen naar tenminste  2700 meter, om pas voorbij Apeldoorn af te buigen naar het zuidwesten. Ook zal in de praktijk vaak hoger gevlogen worden dan is aangegeven, wat leidt tot efficiënter vliegen en minder geluid op de grond. 

Alternatieve routes zijn afgevallen, omdat het niet veilig is en ook omdat men dan het Schipholvliegverkeer in het vaarwater zit. Het alternatieve van Teuge, waarin ook Uddel in beeld was, is niet te realiseren, omdat het ook op andere onderdelen niet voldoet aan de afspraken die in 2014 aan de Alderstafel Lelystad zijn gemaakt.

De vliegroute over Teuge kan niet worden verlegd, en daarmee zit vliegveld Teuge in de problemen.

Deze coclusies kunnen worden getrokken uit de second opinion die staatssecretaris Sharon Dijksma heeft laten uitvoeren naar de omstreden vliegroutes van en naar Lelystad Airport.

Dus kunnen we in Uddel rustig slapen?

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203