• DSC_0520a

Voor gedrag een 10.

UDDEL   -   Vroeger stond er op de meeste rapporten gedrag en vlijt. Waar ik op school zat, gold dat het cijfer 8 standaard was. Hoger kon niet, lager wel. In sommige gezinnen was er duidelijk beleid wanneer het geen 8 was. Je moest je immers netjes gedragen op school.

Op het plein van de Prins Willem-Alexanderschool wordt veel gespeeld. Na schooltijd, maar ook 's avonds. 

Helaas nemen de klachten over het gedrag van kinderen alleen maar toe. Kinderen die op het dak spelen, een speelhuisje wat omver geduwd wordt, ballen die expres in tuinen worden geschopt. Wanneer er volwassenen de moed hebben om er wat van te zeggen, volgt niet zelden een brutale mond.

We doen al een paar jaar een poging om gedrag te laten veranderen. Helaas zonder resultaat.

Daarom deze oproep: Wanneer u dingen ziet gebeuren op het plein, wilt u er dan iets van zeggen?

Mocht dit niets opleveren, of u wilt/durft er niets van te zeggen....? Dan willen wij u vragen om contact op te nemen met de politie, 0900-8844.

De politie heeft toegezegd, waar mogelijk, mee te willen helpen.

tekst: Pr. Willem-Alexanderschool

5 Reacties


 1. Name Rik
  22 september 2017
  Uw reactie*Helemaal mee eens. laat ze ook eens op de andere schoolpleinen gaan voet ballen,kijken wat er dan gebeurt.???
 2. Anoniem
  22 september 2017
  Ik vind het wel een beetje overdreven allemaal. Als je een potje voetbalt zal er wel eens een bal over het fietsenhok geschoten worden en in een tuin of op een auto belanden. Dat heb je nu eenmaal in een nieuwbouw. Denk ook echt niet dat de ballen met opzet in de tuin worden geschoten. Mischien wat meer politie toezicht bij de voetbalkooi, ligt nu vaak vol met kapotte bierflesjes, ook niet erg aantrekkelijk om hier dan te gaan voetballen.
 3. Names.S.meijer
  23 september 2017
  Opvoeden moet thuis gebeuren!!!!! De mensheid heeft het druk en laten daar ee grote steek vallen
 4. Anoniem
  23 september 2017
  Spelen op het schoolplein is niet de grootste egenis, het gedrag in de avonduren dat geeft ergenis. Ouders ga zelf voorop hierin en laat dit niet aan de mensen rondom de school over, je kunt wel wat zeggen maar de antwoorden die je terug krijgt zijn niet mis...............
 5. anusknikker
  27 oktober 2017
  wat mij betreft maken ze wat meer voor de jongeren in Uddel ik ben er pas geweest en er is helemaalniikstedoen

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203