• droogte 7 aug.18 - 8
  • droogte 7 aug.18 - 7
  • droogte 7 aug.18 - 6

Waterstanden beneden NUP

UDDEL    -    Was het vroeger gebruikelijk dat er iedere dag op de radio ’s morgens de waterstanden werden doorgegeven voor de scheepvaart. Dan werd er gezegd ‘beneden of boven Normaal Amsterdams Peil’. Tegenwoordig hoor je dat niet meer op de radio. De waterstanden van deze tijd zijn sterk gedaald ook in Uddel.

Er zijn duizenden liters water verdampt met deze droogte uit het Uddelermeer en het Groot Zeilmeer. Het water in de ‘gracht’ naar het botenhuis bij het Uddelermeer komt niet meer tot aan het botenhuis. Om uit te kunnen varen moet het waterpeil van het Uddelermeer eerst weer stijgen. Bij het Groot Zeilmeer zijn langs de kanten hele gedeeltes drooggevallen. Het water is wel minimaal 50 cm gezakt.

De waterstanden zijn beneden Normaal Uddels Peil.

Ook zie je sommige maisvelden die bijna geen groene kleur meer laten zien. Die mais zal de komende weersverandering niet meer helpen.

Volgens de buienradar krijgen we in Uddel op donderdag en vrijdag regen.

14 daags vooruitzicht Buienradar zie hieronder 

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203