• heegderweg 17 okt 16 - 3
  • heegderweg 17 okt 16 - 2

Wegwerkzaamheden in Uddel

UDDEL    -    De komende tijd worden er een aantal wegen in Uddel onderhanden genomen door de gemeente Apeldoorn

Men is begonnen aan de Heegderweg. Die is vanaf de Soerensesteeg tot aan de begraafplaats op de schop gegaan. Ter hoogte van de Soerensesteeg komt een waterkolk, om wateroverlast te voorkomen. Dit gedeelte van de weg wordt voorzien van klinkers. Het gedeelte vanaf de Elspeterweg tot aan de Soerensesteeg komt later aan de beurt. Dit wordt gedaan als men op het Aardhuus de definitieve weg aanlegt. De Uddelse Enk komt uit op de Heegderweg.

De Uttilochweg en de Van Waalwijkweg worden ook voorzien van klinkers. Bij De Rieten/hoek Veenkamp komt een waterkolk. Bij hevige regenval staat hier vaak de straat onder water.

- De klinkerverharding oogt niet alleen mooi, het heeft ook een duurzame functie. Bij regenval kan het water bijvoorbeeld zoveel mogelijk rechtstreeks de grond in trekken. Zo komt er minder – schoon - regenwater in het riool. Dat is beter voor het milieu. Klinkerwegen zijn wel iets duurder in de aanleg maar ze gaan veel langer mee dan een asfaltweg. Een duurzame keuze! - zo is te lezen op de site van de gemeente Apeldoorn. - www.apeldoorn.nl/wegwerkzaamheden

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203