• opening - 14
  • opening - 13

Wethouder Stukker opende bijzonder speeltoestel

UDDEL    -    Vrijdagmiddag 9 september was het een bijzonder moment voor het plan Aardhuus en ook voor Uddel. Het speeltoestel dat op 28 april j.l. is geplaatst op Het Aardhuus werd officieel geopend. Het zou in mei al gebeuren maar door de te verwachten weersomstandigheden werd het toen afgelast. Nu op 9 september was er het mooiste weer dat er kon zijn voor zo'n feestelijke aangelegenheid.  Nathan Stukker, wethouder van de gemeente Apeldoorn, nam plaats in de schommels en samen met Rob Gerritsjans van Janssen de Jong projectontwikkeling en Henk van de Kolk van Bouwbedrijf Van de Kolk  en met behulp van de aanwezige kinderen onthulden hij een prachtige maquette.

Deze maguette draagt de tekst: 'Deze speelplaats is een verbeelding van huis Nr.7 - één van de boerderijen die in de achtse eeuw na Christus tot het dorp Uttiloch behoorde - dat hier in 2013 werd opgegraven'

Het Plan Aardhuus is nog volop in ontwikkeling. Het is een historische plek, tijdens het archeologische onderzoek zijn er dan ook verrassende ontdekkingen gedaan. Er is een complete nederzetting gevonden. Het speeltoestel is dan ook een koppeling met deze nederzetting, dat maakt het speeltoestel dan ook bijzonder. Het is een mooie manier om de historie voort te laten leven.

Dit speeltoestel in mogelijk gemaakt door o.a. Janssen en de Jong Bouw, Bouwbedrijf Van de Kolk en Econsultancy. Het ontwerp is van Masja Parlevliet, archeoloog van de gemeente Apeldoorn.

Het is een mooie aanwinst voor Het Aardhuus en voor Uddel.

Er is ook een mooie brochure gemaakt, die daar voor iedereen aanwezig was. Deze brochure is ook te lezen via deze link:

Brochure: Middeleeuws Utiiloch onder wijk Aardhuus? 

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203