• 7 jan 17 - 36
 • 7 jan 17 - 12
 • 7 jan 17 - 1

Winterpracht

UDDEL    -    De wereld om ons heen zag er zaterdagmorgen heel anders uit. De weersvoorspellingen kwamen deze keer wel uit. Sneeuw en ijzel was voorspeld, en het was wit en glad. In de stilte van de nacht was de sneeuw geruisloos naar beneden gevallen. Zo ’s morgens vroeg is het een prachtig gezicht die verse sneeuw. Als je er vroeg uit moest en misschien naar het werk dan is het minder aangenaam om over die gladde wegen te rijden. Maar wie de wandelschoenen aantrok en op pad ging kon genieten van de mooie omgeving waarin wij leven en wonen. De sleeën konden weer uit de kast gehaald worden. Dan is het op de Hunnenschans een prachtige omgeving om met de kinderen te sleeën of zoals een aantal jongens een sneeuwballengevecht houden. Je kunt er ook nieuw leven tegenkomen. De lammetjes zijn er al weer, maar bleven met deze kou toch liever in de kooi.

Het Uddelermeer is dichtgevroren en bedekt met een laag sneeuw, maar uiteraard levensgevaarlijk om je daar op te wagen.

Maar het is van korte duur en is het weer gedaan met winterse pret voor de één en overlast voor de ander.

‘Zingen de katten in koor, gaat de winter teloor’

3 Reacties


 1. Name Coos Vrij- van den Hoek
  08 januari 2017
  Uw reactie*Prachtige foto's, mooi dat het het is vastgelegd, deze korte winter""
 2. Bertha van Laar-Bronkhorst
  09 januari 2017
  Wat een prachtige foto's. Zo mooi bij o.a. het Uddelermeer en de Hunneschans. Toch even weer dicht bij mijn geboortedorp.
 3. Ijsmeester
  11 januari 2017
  Hoe is met ijsbaan? ?????????

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203