• plan uttilochweg 16 juli 18 - 3
 • plan uttilochweg 16 juli 18 - 1
 • plan uttilochweg 16 juli 18 - 2

Woonzorgappartementen aan de Uttilochweg stap dichterbij

UDDEL   -   Het moment dat eerste schop de grond in kan voor het woonzorgappartement aan de Uttilochweg in Uddel komt steeds dichterbij. De gemeenteraad van Apeldoorn heeft het zo’n drie weken geleden goedgekeurd en het ligt vanaf 12 juli 2018 ligt gedurende 6 weken ter inzage het bij raadsbesluit van 28 juni 2018 vastgestelde bestemmingsplan Uttilochweg 13 en 15 Uddel. Het plan betreft het realiseren van een woonzorggebouw met maximaal 30 zorgwooneenheden en twee twee-onder-éénkapwoningen.

Gert Hop, van G.Hop Holding B.V. is een blij man. Hij heeft er veel tijd en energie in gestoken om dit mooie plan voor Uddel te realiseren. Het plan zoals Gert Hop in eerste instantie graag wilde, was dat er een zorgcentrum in Uddel zou komen waar inwoners van Uddel die zorg nodig hadden in Uddel konden blijven tot het einde van hun leven. Dus ook mensen die intramurale zorg nodig hebben. “Maar dat blijkt moeilijk realiseerbaar te zijn”, zegt Gert Hop. “We hebben veel gesprekken gevoerd met o.a. Norschoten in Barneveld. Zij hebben uiteindelijk er vanaf gezien omdat je dan minstens 30 patiënten moet hebben die intramurale zorg nodig hebben. Dat aantal hebben we in Uddel niet”. “We bouwen nu woonzorgappartementen voor extramurale zorg”. Het is zorg die de cliënt op afspraak bij de zorgaanbieder krijgt, of die de zorgaanbieder bij de cliënt aan huis levert. “Het is wel nog steeds het doel om de mensen zo lang mogelijk in Uddel te houden, al dan niet in de vorm van 24-uurs zorg”, zegt Gert Hop.

“We zijn ook nog steeds in gesprek met het bestuur van de Koningin Wilhelminahof over de mogelijkheid dat die daar naar toe verhuizen. Zij denken op dit moment na over de nadere invulling van het contract. In het ontwerp van het gebouw worden de wensen van de Koningin Wilhelminahof verwerkt”, aldus Gert Hop.

Het gaat verder om 30 appartementen variërend in grote van 45 – 75 m². Het zijn allemaal huurappartementen, er wordt naar gestreefd om de huurprijs onder de grens voor de huurtoeslag te houden. Het appartementencomplex krijgt een landelijke uitstraling, met drie verdiepingen en een lift. Ook kijken we hoe we een zo optimaal mogelijk duurzaam gebouw kunnen realiseren, met lage maandelijkse lasten voor de toekomstige huurders.

Er komen ook twee vrijstaande woningen. Deze woningen kunnen gesplitst worden voor dubbele bewoning. Deze woningen worden te koop aangeboden.

De twee vrijstaande woningen wil men begin oktober 2018 in de verkoop doen. Wat betreft de appartementen wil men eind 2018 – begin 2019 starten met de bouw. De oplevering van de appartementen hoopt men dan in het 4e kwartaal van 2019 te realiseren.
 
4 Reacties


 1. Henk van Rees
  17 juli 2018

  De definitie van extramurale zorg is inderdaad." Het is zorg die de cliënt op afspraak bij de zorgaanbieder krijgt, of die de zorgaanbieder bij de cliënt aan huis levert". 'Aan huis' geldt dus voor iedereen in Uddel die een huur- of koopwoning heeft en zorg nodig heeft, dus wat is dan de toegevoegde van een woonzorgcentrum? De 2 vrijstaande woningen zijn volgens de gemeente woningen met ieder 2 zorgeenheden, dus niet zoals geschreven, kunnen gesplitst in dubbele bewoning.

 2. Name
  23 juli 2018
  En wat gaat er dan met de Wilhelminahof gebeuren en al die vrijwilligers die daar lopen? Drie kwart mag mee en de anderen hebben pech? Dit was toch door en voor Uddel gerealiseerd??
 3. Name Jan de Vries
  24 juli 2018

  De berichten rond het te realiseren zorgappartementen heb ik altijd met belangstelling gevolgd.Het begon met het verhaal dat de initiatiefnemer het niet kon zien dat zijn tante voor verzorging naar Garderen moest. Op zich een prima plan als men dit in ons dorp kan bieden. Volgens eerdere berichten moest dit na enquêtes een haalbaar plan worden. Wat schetst mijn verbazing dat het helemaal geen plan wordt waarvoor het is bedoeld. Krijgen we binnenkort een half leegstaand zorgcompldx en een half leegstaand KWH? Het lijkt mij verstandig om de huidige KWH aan te passen, en eventueel uit te breiden op de plaats van de huidige supermarkt, zodat deze ondernemer ook verder kan. Het plan van de initiatiefnemer was goed, maar volgens mij vindt hij commerciële belangen groter dan humane.

  • De initiatiefnemer
   04 augustus 2018
   De discussie word op de verkeerde plaats gevoerd. Wanneer er vragen zijn, ben ik graag bereid die te beantwoorden. Jullie weten mij wel te vinden.

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203