• woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum in Uddel

UDDEL    -    Inwoners van Uddel zouden graag in hun eigen vertrouwde omgeving oud willen worden. Kubiek Ruimtelijke Plannen toonde met interviews en beleidsstudies aan dat de bouw van een woonzorgvoorziening een duurzame ontwikkeling is voor Uddel. Momenteel heeft Uddel nog geen eigen woonzorgvoorziening. Daarom moeten ouderen die zorg nodig hebben verhuizen naar omliggende plaatsten. Gert Hop zet zich al jaren in voor een woonzorgvoorziening in het dorp.

Kubiek onderzocht of de bouw van nieuwe wooneenheden in Uddel geen voorzieningen in de omgeving zou leegtrekken. Omdat ouderen uit Uddel verspreid over de hele regio terecht komen, is dat effect echter minimaal. Gert Hop toont zich tevreden over de samenwerking met Kubiek. “Het onderzoek is goed gedaan en is ook goed door de gemeente ontvangen. Het bestemmingsplan komt nu bijna ter visie, dus het is nu afwachten of daar reacties op.

bron: Kubiek ruimtelijke plannen

Lees het hele artikel:  klik hier

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203