• vale gier

Zeldzame vale gieren in omgeving Uddel

UDDEL    -   De in Nederland zeer zeldzaam voorkomende vale gier is zondag gezien in de directe omgeving van Uddel. Zondagmiddag, 28 juni, is een groep van zo'n 34 vale gieren gezien in het Uddelerveen door een vogelaar. De zeldzaamheid van de vale gier bracht veel vogelaars richting Uddel en 's avonds zochten een aantal vale gieren een rustplaats voor de nacht in de bomen op de Vosselt. Diverse meldingen van de waarnemingen zijn te vinden op http://waarneming.nl  waar ook verschillende foto's te zien zijn.

De vale gier, een aaseter, komt van nature voor in Zuid Frankrijk. Door de wind kunnen soms groepen ver afdrijven.

Maandagmorgen zijn de vogels weer naar zuidelijke richting gevlogen. Na een korte 'vakantie' zullen ze hun eigen vertrouwde omgeving wel weer opzoeken. De aanwezigheid van de vale gieren bracht veel vogelaars naar Uddel toe om de vogels in levende lijve te aanschouwen en foto's te maken.

foto bij dit artikel is van waarneming.nl

 

1 Reacties


 1. Ruud Holswilder
  30 juni 2015
  Zie ook https://twitter.com/RuudHteB/status/615186203340591104 en https://twitter.com/RuudHteB/status/615190703010902016

Laat een bericht achter

 • Over ons

  Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

  Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

 • Twitter

 • Facebook

203