• 2 mei 2016 -6
  • 2 mei 2016 -5
  • 2 mei 2016 -4

Zestig + maakten uitstapje

UDDEL    -    De Manneninloop in Uddel draait nu een jaar. Voor de iniatiefnemers Kees Roos en Gijs van Roekel was het natuurlijk maar afwachten hoe dat intiatief zou landen bij de doelgroep, mannen van 60 jaar en ouder. Nu een jaar na de start mogen toch zeggen dat het is aangeslagen en dat steeds meer mannen de weg weten te vinden naar de Koningin Wilhelminahof op de eerste maandag van de maand. In het begin kwamen er zo'n twintig mannen, nu is het aantal al gestegen tot boven de dertig. Elke maand is er een ander onderwerp dat onder de aandacht wordt gebracht, zoals in april toen een oud-huisarts uit Apeldoorn kwam vertellen wat er voor klachten kunnen komen bij het ouder worden. Nu, maandag 2 mei j.l., is de groep mannen op bezoek geweest in Staverden. Daar werden ze ontvangen door Ada met lekkere koffie en gebak. Toen dat naar binnen was gewerkt was daar Ger Verwoerd, boswachter bij het Gelders Landschap, die de mannen mee nam naar buiten. Daar kregen de mannen tekst en uitleg, tijdens een korte wandeling, over o.a. het kasteel en het beheer van de bossen en wildstand in en rondom Staverden. Voor sommigen misschien bekend, voor anderen nieuw. Ger Verwoerd, op zijn 21e was hij de jongste boswachter, kon op een boeiende wijze vertellen. Hij heeft een werkgebied onder zijn hoede van 1800 ha. Zijn hoofdwerkgebied is Staverden, maar hij werkt ook in gebieden bij Garderen en richting Epe. Hij woont op het terrein zelf.

Na de rondleiding, met prachtig weer, gingen de mannen weer naar huis, waar ze rond 12.00 uur weer arriveerden.

De volgende manneninloop is op 13 juni a.s.

 

foto's: Kees Roos

Plaats een reactie


Laat een bericht achter

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

203