Boek Uttiloch, Utteld, Uddel

<< Terug naar overzicht

Uttiloch, Utteld, Uddel

Een verstild Uddelermeer, Uttiloch in een grijs verleden, Utteld op weg naar het  heden. Uddel, dorp en zijn bewoners, levend, werkend. Dankbaar voor wat goed, strijden voor wat beter kan.

Ziedaar het boek dat voor u ligt.

Het gaat over ons dorp dat vanuit de spinrag van het verleden groeit naar de bedrijvigheid van het heden. Het gaat over de mens die, worstelend vaak, ons dorp tot volwassenheid brengt en de Koninklijke steun die het daarbij kreeg. Over de boerderij, over het land. Over het bos dat beschermend om ons heen ligt. Over de mannen en de vrouwen die er gewerkt hebben en die er nog werken. De kerken en de scholen, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, de Uddelse samenleving, vroeger en nu, over alles gaat dit boek.

Zo begint het voorvoord in het prachtige boek: Uttiloch, Utteld, Uddel, de geschiedenis van een strijdbare dorpsgemeenschap. Dit boek in 1992 uitgebracht ter gelegenheid van het 1200-jarig bestaan van Uddel.

Het boek met begint met een: Ten geleide door H.K.H. Prinses Juliana.

 

Verkrijgbaar bij Uddels Belang

Uitgegeven in 1992

Email:
www.

 
<< Terug naar overzicht

  • Over ons

    Uddel.info is een site waar je het heden en verleden over Uddel kunt vinden. De ondernemers uit Uddel staan erop. De meesten met een link naar de site van het desbetreffende bedrijf.

    Het verenigingsleven mag natuurlijk niet ontbreken. Verder de verschillende instanties, zoals, brandweer, gezondheidszorg, kerken en scholen.

  • Twitter

  • Facebook

259